Câini adoptabili adăpost

Orar de vizitare:

de luni până vineri, între orele 12.00 – 16.00.

În cadrul programului de lucru, doritorii pot vizita adăpostul:

  • în vederea găsirii animalului dorit pentru adopție;
  • pentru revendicarea animalul capturat, dacă acesta se află în adăpost.

Actul necesar pentru adopție și revendicare este cartea de identitate a solicitantului.

Procedurile de adopție și revendicare, atât pentru persoane fizice, cât și juridice, includ completarea unor formulare, în funcție de tipul solicitării, formulare standard ce reprezintă anexe la legistația privind gestionarea câinilor fără stăpân.

Modelele acestor formulare se pot vizualiza mai jos.

Câini adoptabili aflați în adăpost:

În cazul în care în adăpost există câini adoptabili, fotografiile și informațiile referiotare la aceștia se vor regăsi în albumul de mai jos:

 

Câini cu microcip care își așteaptă stăpânii:

În cazul în care există în adăpost câini cu microcip care au fost capturați, aceștia se vor regăsi în albumul de mai jos.

De asemenea, reamintim deținătorilor de animale că toate persoanele care au câini trebuie să-i identifice prin microcipare și să-i înregistreze în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân, prin intermediul medicilor veterinari, conform prevederilor legale aflate în vigoare. Proprietarii trebuie să supravegheze câinii, să le ofere hrană adăpost și îngrijire.

Totodată, abandonul câinilor revendicați sau adoptați – adică lăsarea acestora fără hrană, adăpost sau tratament medical – este interzis.